onsdag 27 november 2013

Gästdesigner Åsa : Tilda med pepparkakor

Här kommer ett juligt kort men utan snö :-).





Jag började med att välja ut ett mönstrat papper som jag tyckte om, valet föll på Inkidos fina julpapper som gick i dämpad blå och brun.
Därefter färglade jag Tilda, pallen och bordet med Distress markers och Distress ink.När jag färglägger börjar jag med att lägga lite färg där jag vill att den djupaste skuggan ska ligga. Sedan tar jag en pensel doppad i vatten och stryker över färgen från stället som jag vill ska vara mörkaste till det ljusaste. När färgen har torkat så gör jag om allt igen tills dess att jag nått det resultat som jag vill ha. Till håret har jag använt fyra olika nyanser, brunt, roströd, honung och hö, allt för att ge mer liv till Tilda.


Till detta kortet använde jag rätt många lager papper och alla kanterna är chalkade i en brun ton.
Texten “God Jul” är embossad med glittrigt embossingpulver.
Jag har även denna gång dekorerat väldigt sparsamt, bara tre halvrund pärlor i vinrött.Hoppas ni fått lite jul-feeling, det har jag :-)


Insidan kortet


Baksidan kortet



Till färgläggningen har jag använt följande nyanser av Distress markers:
Hud: Tattered rose
Hår: Vintage photo, Rusty hinge, Wild honey och Scattered straw
Klänning och band i håret: Festive berriesSkor 
Pepparkakor: Vintage photo
Vantar och strumpor: Pumic stone
Fjädern: Shattered straw
Bläckburken: Pumic stoneStolen 
Bordet: Vintage photo
Material jag använt: Cardstock “röd och petrol”
Mönstrat papper från Inkido, ForeverSantaoch Grafic 45,Twelve Days if Christmas
Akvarellpapper 300 g/m2
Stämpeldyna Versafine -Onyx black
Motivstämplar från MagnoliaTildawith Christmas hearts och SantaWhishful Bench
Textstämpel från Inky Wings “God Jul”Distress markers
Dies från Lifestyle Crafts, “Nesting Lace squares” och från Spellbinders, “Nestabilities Labels twelve
Halvrundapärlor -vinröda 
Chalk -brun
Embossingpulver från Inkido -sparklingred

Med vänliga hälsningar Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack så mycket för din kommentar.